FinFacts

Korte berichtjes met (bespaar)tips, financiële wetenswaardigheden en handige tools


 • 02-04-2020Hypotheek met NHG? Antwoord op veelgestelde vragen

  Heeft u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) of bent u juist van plan om een hypotheek met NHG af te sluiten? NHG heeft de meest gestelde vragen en antwoorden voor u op een rij gezet.
  Meer informatie
 • 02-04-2020Kosten behandeling coronavirus in Duitsland worden vergoed door zorgverzekering

  Sommige patiënten worden voor de behandeling van COVID-19 overgeplaatst naar Duitsland. Zorgverzekeraars hebben bevestigd dat zij de kosten hiervoor vergoeden. Ook de kosten van het vervoer naar Duitsland en weer terug worden vergoed.
 • 26-03-2020ABN-AMRO: "Aannemelijk dat de hypotheekrente eerder licht omhoog gaat dan omlaag."

  ABN-AMRO Hypotheekrente verwachting: "Ondanks alle maatregelen brengt de coronacrisis kredietrisico’s met zich mee. Het is daarom aannemelijk dat de hypotheekrente eerder licht omhoog gaat dan omlaag. Dit geldt zowel voor leningen met een korte als voor leningen met een lange rentevastlooptijd. "
  Meer informatie
 • 23-03-2020Grip op geld in tijden van crisis

  Het Nibud heeft een speciale editie van de Geldkrant gepubliceerd voor mensen die vanwege de coronacrisis hun inkomsten zien dalen. In de uitgave vindt informatie over hoe u geld kunt besparen en hoe u inkomensondersteuning kunt aanvragen.
  Meer informatie
 • 16-03-2020SGR en ANVR: Corona-voucher bij annulering of omboeking

  Voor reizigers die een reis met SGR Garantie hebben geboekt, heeft SGR in samenwerking met ANVR met ingang van 16 maart 2020 de Corona-voucher in het leven geroepen. Reizigers kunnen met deze voucher de geannuleerde reis op een later tijdstip opnieuw boeken en alsnog op vakantie te gaan. Ook bent u als reiziger met de Corona-voucher er zeker van dat uw reissom veiliggesteld is, mocht uw reisorganisatie in financiële problemen komen.
  Meer informatie
 • 13-03-2020Consumentenbond informeert over corona

  De Consumentenbond heeft informatie over uw rechten rondom annuleringen, de financiële gevolgen, oplichting en prettig thuiswerken op haar website geplaatst.
  Meer informatieCoronavirus

Antwoord op veelgestelde vragen over het coronavirus en uw verzekeringenLanden die de noodtoestand uitroepen, aangepaste reisadviezen, gesloten winkels en ski-oorden, geannuleerde sportevenementen, vliegbeperkingen en reisorganisaties die reizen schrappen. Maatregelen die hun weerga niet kennen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Veel klanten worden door deze maatregelen getroffen.
Juist in deze moeilijke tijden zijn wij als uw adviseur extra gemotiveerd om u van dienst te zijn. In deze blog zetten wij de belangrijkste informatie over het coronavirus met betrekking tot uw verzekeringen op een rij en beantwoorden wij de meest gestelde vragen.
Antwoord op veelgestelde vragen


 • 04-03-2020Een gemiddeld koophuis kost volgend jaar € 25.000 meer dan in 2019

  Volgens het Kwartaalbericht Woningmarkt van de Rabobank worden huizen dit jaar gemiddeld 5,5% duurder. Volgend jaar wordt een prijsstijging van 2,5% verwacht. Dit betekent dat een gemiddeld koophuis in 2021 ongeveer € 25.000 meer kost dan in 2019.
 • 26-02-2020Energierekening € 170 goedkoper

  De gemiddelde jaarlijkse energierekening voor huishoudens valt dit jaar € 170 lager uit dan in januari 2019 (bij hetzelfde verbruik). Tussen huishoudens onderling bestaan echter wel grote verschillen.
 • 05-02-2020Ondernemers vaak doelwit van helers

  Door heling kunnen ondernemers flink benadeeld worden. Zij krijgen bijvoorbeeld te maken met oneerlijke concurrentie van malafide verkopers die producten voor een lagere prijs aanbieden. Ook riskeren zij boetes, gevangenisstraf en zelfs het sluiten van hun winkel als blijkt dat zij geheelde spullen hebben aangeschaft of verkopen. Gelukkig kunnen ondernemers veel doen om heling te voorkomen.
  Meer informatie
 • 04-02-2020Geldplan ZZP

  Bent of wordt u zzp'er, dan vragen geldzaken extra aandacht. Wilt u weten hoe u die goed kunt regelen? Deze handige tool geeft u tips die zijn afgestemd op uw persoonlijke situatie.
  Meer informatie
 • 03-02-2020Kwart senioren wil met hypotheek financiële ruimte creëren

  Onderzoek Munt hypotheken: Een kwart van de ouderen is bereid om de hypotheek aan te passen om zo meer financiële ruimte te creëren voor het leeftijdsvriendelijker maken van de eigen woning. Negentig procent van de oudere Nederlanders heeft namelijk de intentie om zolang mogelijk thuis te blijven wonen.